Monday, January 30, 2006

lahmancun, ayran ve Istanbul restaurant ...


insani uzakta ne mi mutlu eder ???

tanidik suratlar, tanidik tadlar derim ben... uc dort aylik bir aradan sonra Emre'nin kisa sureligine olsa da Bamako'ya ugramasi, bir aylik bir aradan sonra Cem'in geri donmesi tanidik suratlar kismini doldurdu (tabi gonul isterdi Cenk'te donmus olsun ama) tanidik tadlarda ise lahmacun ve ayran ikilisi vardi.

mekanik ekibinin elemanlarindan birinin yaptigi lahmacunlar, Serhat'in organizasyonu ile birlesince, nerdeyse tum kadro olarak Istanbul restaurant taki masanin etrafini doldurduk. alti gun yetmiyormus gibi yedincisinde de calisip, toplantilardan nefret etmis, santiyede uzerine yapisan lateriti gundelik yasamin bir parcasi olarak algilayip, pacalarindaki kollarindaki kirmizi topragi benimsemis on bes kisi...

sumakli soganlar, domatesler, limonlar ve marulun ortasinda koskocaman bir tepsi uzerindeki firindan yeni cikmis, dumani tuten altmisa yakin lahmacun ve arkasindan demleme olmasada, ince belli de durmasada cay...

Bati Afrika'da, adi Istanbul olan Turklerin islettigi bir restaurantta, Zeki Metin Bey'lerin hikayeleri esliginde attigimiz kahkahalarla, bir pazar aksam ustu Turkiye'de yediklerimizden farki olmayan lahmacunlari yemek, evden binlerce kilometre uzakta olmayi bir iki saatligine biraz olsun azalltti sanki.

2 comments:

Anonymous said...

Aynen katiliyorum ebru arkadasima, yalniz kimin ne kadar yedigini ve sonrasini da yazmis olsa bu ozlemi herkezin ne derece cektigini de kayit altina almis olurdu :)
Cem

Anonymous said...

Ya Ebru kardes, ayrani da unutmussun ama. Hele sicak lahmacunu da yiyince guzelim Isyanbulumu ne kadar ozledigim geldi aklima. Hani hic bir isinin olmadigi bir hafta sonu veya ogle saatinde, oylesine dolanirken bir kepapcinin onunden gectiginde burnuna gelen o guzel lahmacun konusuna dayanamayip, dort kisilik bir masada tek basina oturup, sef bana iki lahmacun bir ayran demek gibi bir sey bu herhalde.
Acaba Istanbul'a dondugumde, bu duygulari Bamako icin de yasacayac miyiz? Ne dersin?

Aret